Juhani Nummentalo Kokemus uudistaa

Järki voitti ja sinnikkyys kannatti. Salon synnytyssairaala saa jatkaa

  • Juhani Nummentalo
    Juhani Nummentalo

Synnytykset Salon Aluesairaalassa jatkuvat ministeriön poikkeusluvalla vielä ainakin yli kahden vuoden ajan. Poikkeuslupa uuden päivystysasetuksen joistakin vaatimuksista myönnettiin 30.6.2017 asti.

Tämä on hyvä uutinen paitsi salonseutulaisille synnyttäjille, niin myös niille jotka haluavat synnyttää lapsensa rauhallisessa ja enemmän perhettä huomioivassa sairaalassa. Uutinen on hyvä myös synnytysosastolla työskentelevälle henkilöstölle ja Salon kaupungille.

Nyt synnytysosastolla on mahdollisuus nostaa synnytysten määrää vuositasolla lähemmäs vaadittua tuhatta synnytystä. Turussa oleva vaikea tilanne huonokuntoisten ja epäterveellisten tilojen suhteen kun ei välttämättä korjaannu kahdessa vuodessa. Viime vuoden marraskuussa, kun vielä Alueellisen Erikoissairaanhoidon johtokunta oli olemassa, esitimme sairaanhoitopiirin hallitukselle poikkeusluvan hakemista ministeriöltä. Näin myös sitten tapahtui johtokunnan esittämin perustein. Sinnikkyys kannatti ja järki voitti tilanteessa, jossa muutoin olisimme joutuneet vaikeiden ja kalliiden tilaratkaisuiden eteen.

Sosiaali ja terveysministeriön tiedote

Juhani Nummentalo 
Lähipalvelulautakunnan puheenjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Kokoomus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat